jueves, 23 de junio de 2011


„Gratie si har” la Bârlad

Sâmbãtã 25 iunie, de la orele 11.00, Fundatia Culturalã „Dr. Constantin Teodorescu” organizeazã la Galeria de Artã „N.N. Tonitza” din Bârlad, vernisajul expozitiei de picturã „Gratie si Har”. Lucrãrile expuse pe simezele galeriei apartin tinerei artiste Carmen Stefan. Expozitia contine lucrãri de picturã si graficã cu tematicã religioasã. Pentru realizarea lucrãrilor, artista a folosit materiale precum pânzã, carton, papirus, placaj si tehnicile de picturã tempera, mixtã, în ulei. Carmen Stefan s-a nãscut pe 1 august 1980, în satul Chiojdeanca din judetul Prahova. A absolvit Facultatea de Arte Plastice, Decorative si Design din cadrul Universitãtii de Arte “George Enescu” din Iasi – Sectia Picturã muralã. S-a remarcat încã din clasele I -VIII, participând la expozitii colective si de grup. Are în palmares expozitii personale atât în tarã cât si în Spania, unde s-a stabilit din 2004. Publicul bârlãdean are ocazia sã o cunoascã pe artistã si opera acesteia pentru prima oarã. Expozitia a fost prezentatã si publicului vasluian, pe 15 iunie. Aprecieri critice vor face directorul Muzeului Stefan cel Mare din Vaslui, Laurentiu Chiriac, si Vasilian Dobos, muzeograf la Muzeul Literaturii Române din Iasi.



http://www.vrn.ro/%E2%80%9Egratie-si-har%E2%80%9D-la-barlad 


“Grație și har”

galeriile_de_arta.jpg
Este tema unei expoziții care va fi vernisată în acest week-end la galeriile de artă “N.N. Tonitza” Bârlad.
Sâmbătă, de la ora 11, la Galeriile de artă “N. N. Tonitza” Bârlad, va avea loc vernisajul expoziției de artă plastică “Grație și har”. Pe simeze vor fi expuse lucrările unei tinere artiste, care de șapte ani este stabilită în Spania: Carmen Ștefan. Expoziția va conține lucrări de pictură și grafică cu tematică religioasă pentru realizarea cărora a folosit materiale precum pânză, carton, papirus, placaj și tehnicile de pictură precum tempera, mixtă și ulei.
Carmen Ștefan (31 de ani) s-a născut în satul Chiojdeanca din județul Prahova. A absolvit Facultatea de Arte plastice, Decorative și Design din cadrul Universității “George Enescu” Iași - secția Pictură murală. Primele încercări artistice le-a avut de la vârstă fragedă și s-a remarcat în cadrul unor expoziții personale sau de grup încă din clasele I-VIII. Artista
s-a stabilit în Spania din 2004.
Deși a realizat numeroase expoziții în țară, creația acestei artiste nu a mai fost expusă până acum în fața publicului bârlădean. Expoziția a fost vernisată chiar în această lună la Vaslui. Aprecierile critice și prezentarea lucrărilor expuse vor fi făcute de Laurențiu Chiriac - directorul Muzeului Județan “Ștefan cel Mare” Vaslui și Vasilian Doboș - muzeograf ieșean.

http://www.obiectivdevaslui.ro/?q=node/18257



No hay comentarios:

Publicar un comentario